Stel je eens voor dat er twee verschillende landen zouden zijn: Probleemland en Genietland. Hoe ziet probleemland er dan in jouw gedachte uit? Hoe leven de mensen? Hoe kijken ze en misschien nog wel belangrijker: hoe communiceren ze met elkaar?

Wat doet het met jou als je aan dit land denkt?

Een stuk verderop ligt Genietland. Het land waar de mensen gelukkig zijn. Doen wat ze graag willen. Ze genieten van de kleine dingen en kunnen helemaal zichzelf zijn. Er zijn wel dagen dat het iets minder gaat. Dat maakt het juist ook heel mooi, omdat ze dan de volgende dag weer beseffen wat ze allemaal hebben. Ze zijn dankbaar voor wat het leven ze te bieden heeft. Ze leren volop en helpen elkaar met groeien.

Als je heel eerlijk bent, in welk land leef jij dan?

Mijn probleemland

5 jaar geleden woonde ik nog echt in probleemland. Ik zat niet lekker in mijn vel. Na een tijdje kwam er ook een verlangen: Ik wilde het heel graag anders. Hoe wist ik toen nog niet precies. Maar het verlangen werd sterker en sterker.

Ik ben toen begonnen met ontdekken wat ik het liefste wil. Dit heb ik gedaan door te kijken waar ik echt blij van word. Deze  wensen heb ik vervolgens opgeschreven. Het werd mij duidelijk: Ik wil naar Genietland. Het land waar we onszelf zijn, waar ik mag zeggen wat ik voel. Het land waar we genieten van elkaar.

De reis kon beginnen. Het was een mooie ontdekking.  Ik weet inmiddels hoe mijn Genietland eruit ziet. Ik voel mij daar vrij, ik heb zelfvertrouwen en straal. Afgelopen jaar heb ik al vele dagen mogen doorbrengen in Genietland. 

Deze stappen hielpen mij op weg naar Genietland.

·        Ik heb gekeken welke andere mensen hebben deze reis gemaakt. Hoe hebben zij dit aangepakt? Ik heb het ze gevraagd en naar de tips geluisterd.

·        Ik heb steeds voor ogen gehouden waar ik naartoe wil en nog belangrijker: waarom ik dat wil. Op momenten dat het even tegenzat, hielp deze gedachte mij weer om ook daadwerkelijk door te zetten.

·        Ik heb geleerd te vertrouwen op mezelf en mijn gevoel. Hiervoor heb ik oude overtuigingen losgelaten en positieve gevoelens terug gehaald.

·        Ik heb geaccepteerd dat het stapje voor stapje gaat. Dat ook de weg er naartoe een proces is.  Dit was echt wel een dingetje bij mij. Vroeger kon ik echt boos worden als iemand zei: ‘Geniet van de weg. Die is ook mooi.’

·        Ik heb losgelaten wat anderen vinden van wat ik doe en wat zij vinden van Genietland.

Op de brug tussen Probleemland en Genietland zitten heel wat obstakels. 

Hierdoor heb je heel sterk de neiging om niet verder te gaan. Hierover vertel ik je graag een keer meer, omdat deze obstakels ervoor zorgen dat velen van ons wel aan de reis beginnen, maar deze niet afmaken. Uiteindelijk met een illusie armer opgeven. Ik weet ook hier alles van. Ook dit is mij eerder overkomen. 

Nu ben ik de obstakels heb opgeruimd geniet ik.

Wil jij nu van Probleemland naar Genietland, of misschien heb jij al een aantal stappen gezet op die brug en weet je even niet hoe nu verder? Schroom niet maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik loop graag mee op je pad  zodat jij een succes maakt van jouw reis.

 

Laat een reactie achter