Steeds meer mensen hebben last van stress. Het kan zijn dat ze fysieke of psychische klachten hebben die stres gerelateerd zijn.
Dit komt omdat onze hersenen bij stress prikkels sturen naar ons zenuwstelsel. Dit is een natuurlijke reactie en ook goed om ons te beschermen voor gevaar.
Normaal kan het zenuwstelsel weer herstellen als de stresssituatie weer voorbij is. Echter we leven nu in een maatschappij waar we veel meer stress ervaren.

Het lichaam krijgt dus te weinig tijd om te herstellen en dit kan problemen geven. Eigenlijk ga je elke dag een beetje meer over je grens heen.
Je lichaam wil je hiervoor waarschuwen en geeft signalen dat meer rust goed is. De meeste van ons zijn niet zo goed om die signalen op te pikken en gaan door.

Voorbeelden van signalen

blok 3 stress
blok 7 stress
blok 6 stress
Blok 1 stres
blok 9 stress
blok 8 stress
blok 2 stress
blok 5 stress
blok 4 stress

Negeer je de signalen dan gaat het lichaam harder waarschuwen en worden de klachten erger. Wil je dan nog niet luisteren dan kan er een burn out ontstaan.

Je hele systeem is overprikkeld.

Wil je graag een burn out voorkomen of herstellen van een burn out dan is het belangrijk om meer inzicht te krijgen in je eigen systeem. Wat werkt voor jou. Ieder persoon is anders. Wat voor een ander werkt hoeft niet voor jou te werken. Tijdens individuele begeleiding of in groepstrainingen werken we aan bewustwording, acceptatie en verandering. We kijken welke keuzes bij jou passen. Zodat jij weer kunt ontspannen en rust ervaart.

WENSKAN - Veronique van Kan
Kinder- en jeugdtherapie
Therapie voor volwassenen
Trainingen, coaching en workshops voor kinderen, jeugd en
volwassenen
Praktijkadres: Sleeg 1
6901 BH Zevenaar
Telefoonnummer: 06 - 19672424
Bezoek alleen op afspraak
KVK nummer:  64834069
BTW nummer: NL068113535B02
Aangelsoten bij BATC
BATC beroeps registratie nr: BR-02697
AGB zorgverleners code: 90104560
AGB praktijkcode: 90063849