Herken jij je in 1 van de volgende kenmerken?

Je hoofd is vol

Je bent kribbig

Je bent meer chaotisch

Kritiek komt harder binnen

Je humor neemt af

Je bent moe

Je kunt minder relativeren

Je bent prikkelbaar

Je bent prikkelbaar

Dit kan komen, omdat jij overprikkeld bent. Dit kan komen door de situatie waarin jij leeft. Het kan ook komen doordat jij prikkels anders verwerkt, externe factoren anders bij jou binnen komen.

Zelf heb ik mijn gevoeligheid jaren ontkent. In 2006 deed ik de test van Elaine Aron. Ik ontdekte dat ik veel kenmerken had.

Ook na het maken van deze test wilde ik nog niet in het hokje van hooggevoeligheid. Ik pas namelijk niet in een hokje. Inmiddels is er veel meer bekend over HSP. Prof. Dr Elke van hoof heeft hier een belangrijke rol ingespeeld. Zij zegt dat iemand met hoogsensiviteit zich onderscheidt door een sterke vaardigheid  om externe factoren waar te nemen en ze diepgaand te verwerken. Zij benadert het op een andere manier dan Elaine Aron. Hierdoor viel er voor mij weer een puzzelstukje op zijn plek. Professor dr. Elke van Hoof heeft ook een factsheet geschreven hulpverleners en huisartsen. Dit heeft een hoop verandert.

In mijn praktijk help ik mensen om beter om te kunnen gaan met hun gevoeligheid.

Dit kan zijn in een periode van overgevoeligheid als het gaat om stress en burn-out. Kan ook zijn als er sprake van hooggevoeligheid. Dan kijken we hoe je deze kwaliteit kan omzetten in een kracht.