In de tuin fladdert een vlinder. Hij vliegt van de ene naar de andere bloem. Ik geniet van het uitzicht, de bloemen en de zon. De vlinder ook. Zo’n klein geluksmomentje, even helemaal in het nu. Dan vergeten we even wat we er voor hebben gedaan en laten we ook even los wat er allemaal nog gaat komen.

 

Als rups is nog niet alles zichtbaar

De vlinder is op dit moment vergeten hoe het was om rups te zijn. Toen hij nog alleen kon voortbewegen op de grond. Alle mooie bloemen waren nog niet zichtbaar.  Elke dag kon hij maar een kleine afstand overbruggen. De tijd van pop was helemaal een tijd van afwachten. Totaal niet weten wat hem allemaal overkwam. Wat betekende dit en wat zou er gaan gebeuren?

Nu als vlinder kan hij niet meer begrijpen waar hij toen allemaal zo bang voor is geweest.

 

Wat we van de vlinder kunnen leren

Zo gaat het ook bij jou en mij. We weten niet precies wat we kunnen verwachten. Hoe het leven er uitziet na een verandering. Als we de zekerheid hadden dat het helemaal zou gaan zoals we het willen dan durfde iedereen die stap wel te zetten. Voor een succesvoller leven. De onzekerheid, de angst die belemmert je. Je denkt dat het voor jou niet is weggelegd. Waardoor je bij het oude blijft. Ook het loslaten van de oude vertrouwde dingen is een lastige. 

 

Wat ik zie bij mijn cliënten

Ik kom dit veel tegen in mijn praktijk. Een voorbeeld hiervan is dat je weet dat het werk wat je nu doet niet goed voor je is. Je baas gaat over je grenzen heen. Er is een negatieve energie op het werk. Omdat je bang bent dat je baas wordt als je een keer duidelijk zegt wat je er allemaal van vindt. Doe je het niet. Je blijft hangen in de vertrouwde situatie en zorgt niet goed voor jezelf.

We zorgen liever goed voor de ander en minder goed voor ons zelf.

 

2 werelden

Voor mijn cliënten teken ik altijd 2 werelden. De oude wereld waarin je je nu bevindt. Deze ervaar je niet meer als prettig. Je hebt lichamelijke of psychische klachten, of je merkt dat de situatie waar je je nu in bevindt niet meer bij je past. Je ergert je aan anderen of je vindt je baan niet meer leuk.

Maar ja, wat dan?

Die nieuwe wereld, de nieuwe situatie, is er ook nog niet. Het leven dat je het liefste zou willen. Als je überhaupt al weet wat je wenst.  Dit is vaak ook nog niet zo makkelijk. Omdat we veel beter weten wat we niet willen en verleerd zijn om te wensen. We zijn al zo vaak teleurgesteld.

 

Hoe lukt het ons om voldoende lef te verzamelen om de stap te zetten naar een verandering?

Een vlinder wordt niet beperkt door al zijn gedachtes en overtuigingen. Wij wel. We horen verschillende stemmetjes in ons hoofd.

Welke stem kun jij het beste horen?

Vaak is dit de stem van de angst. De stem die ons klein probeert te houden omdat hij het zelf niet durft. Vaak zegt deze stem allemaal dingen die niet eens waar zijn. Toch geloven we dit vaak wel. Waardoor we er niet voor kiezen om te veranderen.

 

Wil jij wel graag net als de rups en de vlinder meer zien van wat mogelijk is?

 Kijk dan eens welke beperkende gedachten en welke angsten jou tegenhouden om te doen waar je echt blij van wordt.

Dit kun je op verschillende manieren doen.  Belangrijk is dat je een manier kiest die bij jou past. Wil jij weten welke mogelijkheden er zijn? vraag dan een gratis vrijblijvend gesprek van 30 minuten aan.

Maak er een wensdag van!

Groet,

Veronique

Laat een reactie achter